Saint-Gobain en Ecocem bundelen hun krachten om nieuw koolstofarm cement te versnellen

By Admix , 10 oktober 2022 in 2022

Ecocem_Saint-Gobain_header

Saint-Gobain en Ecocem hebben een samenwerking aangekondigd die erop gericht is om de productie en introductie te versnellen van cement, mortels, beton en betonproducten met een lage CO2-footprint. Beide bedrijven hebben een gezamenlijk doel, de bouwsector versneld transformeren tot een klimaatvriendelijke sector.

In een reactie op deze samenwerking zei Benoit Bazin, CEO van Saint-Gobain: ‘Als wereldleider in lichte en duurzame bouwoplossingen ontwikkelt Saint-Gobain innovatieve materialen en producten die onze sector transformeren in een koolstofarme industrie. Deze pioniersgeest komt ook tot uiting in de innovatieve samenwerkingen die ons koolstofarme aanbod verrijken. Deze samenwerking met Ecocem maakt deel uit van deze ambitie en sluit perfect aan bij ons doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn.’

Donal O’Riain, CEO en oprichter van Ecocem geeft aan dat de potentie er is om de emissies van de cementindustrie tegen 2030 drastisch te verminderen en te voldoen aan de doelstellingen van het Akkoord van Parijs. De nieuwste generatie koolstofarme cementtechnologieën van Ecocem zijn schaalbaar en hebben de potentie in zich om dit waar te maken. Onze verregaande samenwerking met Saint-Gobain borgt de mogelijkheden om deze technologieën op te schalen en aan de wereld te laten zien hoe we de cement-, beton- en mortelindustrieën koolstofarm kunnen maken.”

Een ambitieuze R&D-samenwerking (Research and Development) tussen Ecocem en Chryso, het bouwchemie-onderdeel van Saint-Gobain, zal de ontwikkeling van hoogwaardige bindmiddelen versnellen om koolstofarme cementen mogelijk te maken. Deze samenwerking omvat ook de mortelactiviteiten van Saint-Gobain Weber. Ecocem ontwikkelt, produceert en levert al meer dan 20 jaar CO2-arme bindmiddelen voor de cement- en betonindustrie. De innovatiedrang van Ecocem heeft nu geresulteerd in een nieuwe generatie schaalbare koolstofarme technologieën.

Ecocem_Saint-Gobain
Ecocem_Saint-Gobain_2

Doorzoek het Nieuws