Nieuws

Martens beton is grootverbruiker hoogovencement en Ecocem-klant van het eerste uur ‘Een innovatie slaagt alleen als het de kans krijgt zich in de praktijk te bewijzen’. Dat zegt John Martens, […]

20 januari 2023 in 2023

Ecocem Benelux heeft deze week als eerste cementproducent het Circulair Betonakkoord Vlaanderen ondertekend. Met het Nederlandse betonakkoord als referentie hebben de projectpartners binnen het project Circulair Beton het initiatief genomen voor dit akkoord daarbij ondersteund door de Vlaamse overheid. De initiatiefnemers zijn: Groen Beton Vert, Buildwise, Vereniging van sloop-, ontmantelings- en recyclagebedrijven, Fedbeton en Embuild Vlaanderen. Als grootste producent van koolstofarm cement in Europa onderschrijft Ecocem de ambities van het nieuwe akkoord.

6 januari 2023 in 2023

Acht toonaangevende Europese cleantech-bedrijven hebben hun samenwerking aangekondigd in de nieuwe Cleantech Scale-up Coalition. Onder hen is Ecocem, producent van CO2-arme cementtechnologie. Het doel van de samenwerking is Europa te helpen om klimaatneutraal, energie-autonoom en industrieel concurrerend te worden. De nieuwe coalitie wordt ondersteund door Kadri Simson, Europees commissaris voor Energie en door Breakthrough Energy, opgericht door Bill Gates. Beiden waren aanwezig bij de aftrap.

2 november 2022 in 2022

Ecocem_Saint-Gobain_header

Saint-Gobain en Ecocem hebben een samenwerking aangekondigd die erop gericht is om de productie en introductie te versnellen van cement, mortels, beton en betonproducten met een lage CO2-footprint. Beide bedrijven hebben een gezamenlijk doel, de bouwsector versneld transformeren tot een klimaatvriendelijke sector.

10 oktober 2022 in 2022

Ecocem introduceert Superfine, een ultrafijne gemalen gegranuleerde hoogovenslak (GGBS). Het nieuwe granulaat verbetert de sterkte, reologie en duurzaamheid van beton.

30 augustus 2022 in 2022

Doorzoek het Nieuws