Orcem is Ecocem geworden

By Patrick Vreeswijk , 1 juli 2018 in 2018

Als onderdeel van de Ecocem Holding zal Orcem BV met ingang van 1 Juli 2018 verder opereren onder de naam Ecocem Benelux BV.

Ecocem Benelux BV is voor 100% eigendom van het in Dublin gevestigde Ecocem Materials Ltd. En opereert vanuit haar moderne fabriek in Moerdijk.

Vanuit deze fabriek worden per bulk wagen, of per schip, klanten zowel in de Benelux als ook in diverse exportmarkten bediend met gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS).

Om verdere groei op de internationale markt kracht bij te zetten is voor een éénduidig internationaal herkenbaar optreden gekozen, en zullen Europa wijd de firmanamen en logo’s op elkaar afgestemd zijn.

Deze naamswijziging benadrukt tevens de belangrijke positie van Ecocem Benelux binnen de holding, net als de internationale groei-intentie voor de komende jaren.

Centraal binnen het merk Ecocem staat het concept van hoge kwaliteit en precisie. Het nieuwe logo is speciaal ontworpen om dit te benadrukken. De combinatie van de letters “eco”, de ronde vormen die als één samenkomen vertegenwoordigen de verschillende stadia binnen een project en roept het beeld op van focus en doelgerichtheid. Innovatie en duurzaamheid staan centraal binnen Ecocem. De slogan Innovation Powering Sustainability benadrukt dit.

Rick Buiter, Algemeen Directeur van Ecocem Benelux:
“Het zijn enerverende tijden voor de Ecocem Groep. Op vele vlakken werken wij met onze innovatie teams aan gerichte oplossingen die onze klanten in binnen en buitenland aanzienlijk voordeel bieden in het gebruik van gemalen gegranuleerd hoogovenslak. Binnen de diverse segmenten in de bouwindustrie benaderen we gebieden die tot dusver de voordelen van dit product nog niet volledig benut hebben. Onderwerpen als Duurzaamheid, MKI, BREEAM worden steeds belangrijker binnen de bouwketen. Gemalen gegranuleerd hoogovenslak is uitermate geschikt op goed te scoren op deze punten. Of je nu een CO₂ footprint van 30kg per Ton hebt zoals bij ons product, of van meer dan 850 kg CO₂ per Ton bij traditioneel cement, dat scheelt natuurlijk enorm.”

De nieuwe positionering van Ecocem Benelux BV is in lijn met de Europese zustermaatschappijen en benadrukt de hernieuwde focus van de groep voor de komende jaren.

Ecocem is binnen Europa de grootste onafhankelijke producent van gemalen gegranuleerd hoogovenslak (GGBS) met een totale jaarcapaciteit van ca. 2,5 miljoen ton. Ontwikkelingen binnen de organisatie zien een groeiende interactie binnen de werkmaatschappijen in Nederland, Ierland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Zweden, zowel op operationeel, als ook op het gebied van innovatie en ontwikkeling.

Doorzoek het Nieuws