Ecocem Benelux ontvangt CSC Zilver

By Nico Vonk , 4 januari 2019 in 2018, Geen onderdeel van een categorie

SONY DSC

SKG-IKOB heeft op 15 november jl. CSC-zilver uitgereikt aan Ecocem. Sinds april 2017 had Ecocem, als een van de eerste cementproducenten, al CSC-brons. Het certificaat levert het bewijs dat beton en grondstoffen voor beton op een duurzame en verantwoorde manier geproduceerd worden.

 

Nico Vonk, Business Development Manager van Ecocem Benelux B.V., is trots op de upgrade van het certificaat: “Hiermee kunnen wij onze klanten helpen met de verbetering van hun eigen CSC-scores.” Een aantal weken geleden ontving de cementleverancier de certificering van het gehele managementsysteem volgens ISO 9001, 14001 en 45001 voor respectievelijk kwaliteit, milieu en veiligheid en gezondheid. Deze certificering levert in CSC ook extra punten op. “Het heeft ons doen besluiten om door te gaan voor CSC-niveau zilver. We hebben beleid geformuleerd voor het tegengaan van discriminatie en corruptie en onze toeleveranciers zijn hierop ook beoordeeld”, aldus Vonk. Ecocem heeft op dit moment een score van 86%, bijna het hoogst haalbare voor een toeleverancier.

 

Internationale regeling
De Concrete Sustainability Council heeft de eisen en voorwaarden aan het CSC-certificaat vastgelegd in de Sustainable Concrete Manual. Het certificaat heeft een internationale status. Voor betonproducenten zijn er vier niveaus: brons, zilver, goud en platina. Voor leveranciers zijn de niveaus brons en maximaal zilver haalbaar.

In Nederland is CSC-NL de regionale systeembeheerder van de internationale CSC-regeling. De feitelijke certificering wordt uitsluitend uitgevoerd door bij CSC aangesloten en onafhankelijke certificatie-instellingen, waarvan SKG-IKOB er een is. Voor meer informatie over het certificaat CSC, zie http://www.csc-nl.nl/.

Doorzoek het Nieuws